Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Αυθαίρετο» στην πλατεία Συντάγματος από τους Οικολόγους Πράσινους

Ένα αυθαίρετο κτίσμα από χαρτόνια έχτισαν σήμερα, συμβολικά, στην -κατειλημμένη από τους "Αγανακτισμένους"- πλατεία Συντάγματος οι Οικολόγοι Πράσινοι. "Τίμησαν", έτσι, την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, μια ημέρα όχι μόνο γιορτής, αλλά και διαμαρτυρίας για τους ίδιους, οι οποίοι δήλωσαν και εκείνοι «αγανακτισμένοι» με την επικείμενη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων.
«Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων είναι ένα από τα λίγα θέματα που συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Τα δύο μεγάλα κόμματα, με τις “ευλογίες” της τρόικας και με αφορμή τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, νομιμοποιούν τα αυθαίρετα. Νομιμοποιούν ένα έγκλημα από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, με ολέθριες συνέπειες, επιβαρύνοντας έτσι και τις επόμενες γενιές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελεάννα Ιωαννίδου, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων.

Συμπλήρωσε δε, ότι «τα αυθαίρετα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν όλα όσα επειγόντως πρέπει να σβήσουμε: την πελατειακή συναλλαγή, τη διαφθορά, την ανομία, το δίκαιο του ισχυροτέρου».

«Στην Ελλάδα, τα προηγούμενα χρόνια, ρίξαμε όλο το βάρος στην οικοδομή, χωρίς καμία οικολογική, πολεοδομική ή κοινωνική μέριμνα και, απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν αλλάζει ούτε σήμερα η νοοτροπία μας», δήλωσε απ την πλευρά του ο Φίλιππος Δραγούμης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

«Τα αυθαίρετο της πλατείας Συντάγματος είναι το πρώτο που θα γκρεμιστεί», κατέληξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, γκρεμίζοντάς το.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...