Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες κτήρια θα βουλιάξουν στην Αυστραλία λόγω της κλιματικής αλλαγής

Χιλιάδες κτίρια της παράκτιας Αυστραλίας θα εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πορίσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.Η μελέτη αυτή...
με τίτλο «Κίνδυνοι για τις παραθαλάσσιες περιοχές» προβλέπει πως ως το τέλος του αιώνα η στάθμη των υδάτων θα ανέλθει ένα μέτρο και δέκα πόντους και θα εξαφανίσει 35.000 χιλιόμετρα δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, 274.000 σπίτια και 8.000 εμπορικά κτίρια.

Το κόστος από τις αλλαγές αυτές θα ανέλθει στα 226 δισεκατομμύρια δολάρια (σημερινά χρήματα).

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξηθούν.

Ήδη τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ζημιές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αν και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι ζημιές από τον τις πλημμύρες και τον κυκλώνα που έπληξαν το Κουϊνσλαντ ανήλθαν στα 6.8 δις. Δηλαδή ένα δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο υπουργός Κλιματικών Αλλαγών, Γκρεγκ Κόμπατ, δήλωσε ότι η μελέτη αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα για να βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμοσθεί μπροστά στους επερχόμενους κινδύνους αλλά και για να πεισθεί για την αναγκαιότητα να φορολογηθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον.

Την Κυριακή οικολογικές οργανώσεις και συνδικάτα οργάνωσαν συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, για να εκφράσουν την υποστήριξη τους στην απόφαση της κυβέρνησης Γκίλαρντ να επιβάλει φόρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Στις συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος πολλές χιλιάδες πολίτες.
enimerwsi.com/

1 σχόλιο:

  1. Να μειώσουν το co2 κυρίως οι αναπτυσσόμενες χώρες που αυτές συμείωσαν τα ρεκόρ άυξησης σε σχεση με το 1990.Ο μεγαλύτερος ρυπαντής του κόσμου σήμερα είναι η κίνα και δεύτερη η ινδία και δεν είναι μόνο αυτο όλες οι αναπτυσόμενες χώρες του κόσμου αρνούνται να μειώσουν το co2.Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν μικρότερη αύξηση co2 σε σχέση με το 1990 ενω οι αναπτυσσόμες χώρες σχεδόν το διπλασίασαν και υπάρχει και κάτι χειρότερο οι αναπτυσσόμενες χωρες καταστρέφουν τα δάση έως και 10 φόρές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες χώρες επομένως δεν έχουμε απορρόφηση co2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...