Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ραντεβού στην παραλιακή…

Λίγο πριν την τυπική ολοκλήρωση της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011» και την ημερολογιακή είσοδο του καλοκαιριού, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει καθαρισμούς στις ελεύθερες παραλίες Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 10.30 π.μ.

Η φετινή εκστρατεία, αφού «ταξίδεψε» σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών, εστιάζει το ενδιαφέρον της αυτή τη φορά στις πιο «δικές μας» ακτές, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η γνωστή σε όλους μας «παραλιακή», αποτελεί εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου αλλά και πεδίο δραστηριοτήτων, που εξακολουθούν να στερούν από τους πολίτες μεγάλο τμήμα του παράκτιου μετώπου. Οι καθαρισμοί που έχουν προγραμματιστεί έχουν σαν στόχο να αναδείξουν μεταξύ άλλων την ανεκτίμητη αξία των φυσικών μας πόρων, τις απειλές που αντιμετωπίζουν αλλά και τη σημασία της προσωπικής ευαισθητοποίησης, συμμετοχής και δέσμευσης των πολιτών στην προάσπιση περιοχών, που αποτελούν κοινή μας περιουσία.

Μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα υποδεχθούν τους εθελοντές και θα τους διανείμουν ενημερωτικό υλικό, σακούλες και γάντια στα κεντρικά σημεία συνάντησης που είναι το 1ο Αλίπεδο Αλίμου (στάση τραμ Λουτρά Αλίμου) και η παραλία Έδεμ (στάση τραμ Έδεμ), αλλά και στην παραλία του Π. Φαλήρου στα σημεία που βρίσκονται κοντά στις στάσεις Φλοίσβου και Μπάτη


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...