Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Την επόμενη Δευτέρα η τελετή για την απονομή των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011

Στη τελική ευθεία μπήκε η διοργάνωση της εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011, που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα με ώρα έναρξης 19.30.

Φέτος είναι μια σημαντική στιγμή του Θεσμού, αφού η τελετή θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με την ανάλογη προσαρμογή της διαδικασίας και του σεναρίου απονομής, στις ανάγκες και τον κανονισμό που ισχύει για τον χώρο. Για ακόμη μια χρονιά την σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Νίκος Κροντηράς, που θα στήσει την τελετή της απονομής με εντελώς διαφορετικό τρόπο εναρμονίζοντας τις δυνατότητες του χώρου με τη λιτή προσέγγιση και τον προσανατολισμό στους βραβευόμενους.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Κατερίνα Λάσπα, που θα έχει το βάρος του συντονισμού της ροής της εκδήλωσης. Το Αγαλματίδιο, που θα δημιουργήσει ο Χρήστος Μιχαήλ Παπανδρόπουλος, θα είναι και πάλι πράσινη μοναδική κατασκευή, αριθμημένη για κάθε βραβείο. Το υλικό είναι ανακυκλωμένο γυαλί από χρησιμοποιημένα μπουκάλια και άλλες γυάλινες συσκευασίες, ενώ μετά τα βραβεία, ο καλλιτέχνης, από τα υπολείμματα των κομμένων γυαλιών προγραμματίζει να κατασκευάσει μία σειρά από «κυκλικά σινιάλα» τα οποία θα στηρίζονται σε μεταλλικό βραχίονα, με ύψος περίπου στα 2,0 μέτρα και προγραμματίζει να τα προσφέρει στον Πόρτο Ράφτη για να τοποθετηθούν σε μία πεζογέφυρα.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν εκτιμάται πως θα είναι είκοσι, ενώ θα απονεμηθούν επίσης και έπαινοι. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Η διαδικασία της αξιολόγησης των προτάσεων θα ολοκληρωθεί από τις Επιτροπές προς το τέλος της εβδομάδας και μέχρι την Κυριακή θα έχει τελειώσει και η επιλογή.

Η απονομή για το Βραβείο Έργου Ζωής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κάθε χρόνο περιγράφεται με ιδιαίτερη συγκίνηση το έργο και ο αγώνας του ανθρώπου, που σφράγισε με τη δράση του τη προστασία του περιβαλλοντικού μας πλούτου. Φέτος, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής, αφού είναι περιορισμένες οι θέσεις και ο κανονισμός έχει οδηγήσει την Επιτροπή Οργάνωσης στη δημιουργία καταλόγου για τον αυστηρό έλεγχο εισόδου.

Τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συμπληρώνουν τον έβδομο συνεχόμενο χρόνο, διατηρώντας τον στόχο τους για την επιβράβευση έργων και δράσεων με προσανατολισμό στο Περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...