Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Mediterranean College: Ευαισθητοποίηση για τα Περιβαλλοντικά Ζητήματα

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των νέων σε περιβαλλοντικά ζητήματα ανέλαβε το Mediterranean College στο πλαίσιο των προγραμμάτων E.K.E. που εφαρμόζει, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας. Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μείωση των υδάτινων πόρων και η απώλεια της βιοποικιλότητας, είναι σήμερα μερικά από τα περιβαλλοντικά ζητήματα που συνιστούν απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και απαιτούν τη δέσμευση όλων. Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας το Mediterranean College, πραγματοποιεί μια πρωτότυπη ενημερωτική εκστρατεία, ενώ προχωρά παράλληλα σε θεσμοθέτηση της «Πράσινης Εβδομάδας».

Όλοι μαζί μπορούμε, είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας που ανέλαβε το κολέγιο, με μια σειρά από δράσεις, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και παραγωγές αντίστοιχου υλικού επικοινωνίας (καταχωρήσεις, αφίσες, καρτολίνες, κ.α.), που θα «πρασινίσουν» τις εγκαταστάσεις του κολεγίου και των άλλων εκπαιδευτικών φορέων του ομίλου για μια ολόκληρη εβδομάδα, παράλληλα με επικοινωνιακές δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα από digital και social media. Για το Mediterranean College, η περιβαλλοντική αγωγή είναι αναπόσπαστο μέρος μιας αναβαθμισμένης παιδείας και η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να μετατρέψει την ανησυχία όλων των πολιτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα σε καθημερινό τρόπο ζωής που θα συμβάλλει κατ’ επέκταση στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Πιστεύοντας στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, το Mediterranean College, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιχειρεί να εμπνεύσει στην κατεύθυνση αυτή τους νέους και τις νέες της χώρα μας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος, το Mediterranean College, θεσμοθετεί την «Πράσινη Εβδομάδα», με στόχο την περεταίρω ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων. H πρωτοβουλία του κολεγίου τελεί υπό την Αιγίδα του Μεσογειακού Forum για την Υγεία και το Περιβάλλον. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΞΠΡΕΣ (www.express.gr ), η ΠΡΑΣΙΝΗ (www.prasini.gr ) και το www.dietup.gr Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, www.medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...