Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Mediterranean College ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ


Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College διεξάγει έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας με θέμα: «Περιβαλλοντική Επίγνωση: Ανακύκλωση – Πράσινα σπίτια».

Η έν λόγω έρευνα τάσσεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας του Mediterranean College (Κ.Ε.Τ.Α.Κ.) και αποτελεί μία προσπάθεια των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Μηχανικών να εξετάσουν την επίγνωση των πολιτών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και τον βαθμό συνειδητοποίησης της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχει επέλθει το οικοσύστημα.

Σκοπός της  έρευνάς είναι να διαπιστώσει πόσο «οικολογικά» και «πράσινα» είναι τα σπίτια μας, καθώς επίσης και κατά πόσο εμείς οι ίδιοι είμαστε περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι.

Μέσω των  αποτελεσμάτων που θα προκύψουν  θα αναδειχθούν συμπεράσματα  σχετικά  με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα  και την βιώσιμη ανάπτυξη που  στόχο έχει τόσο την μικρότερη  δυνατή δαπάνη πρώτης ύλης όσο και την εκπαίδευση των ίδιων των πολιτών με την περιβαλλοντική μέριμνα να αποτελεί διαδικασία πλήρως ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής και στους χώρους που κινούνται.

Απώτερος σκοπός της έρευνας είναι να συμβάλει στην δημιουργία μίας περισσότερο πράσινης καθημερινότητας.

Για όσους επιθυμούν  να συμβάλουν σε αυτή , καταθέτοντας τη γνώμη τους, μπορούν να  ακολουθήσουν το παρακάτω link,  απαντώντας στο ερωτηματολόγιο της έρευνας. Τονίζουμε ότι τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα και οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...