Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επενδύσεις στον ήλιο: Προοπτικές για μία σύγχρονη ελληνική βιομηχανία

Ημερίδα της εταιρίας παραγωγής ηλιακών συστημάτων Calpak

Επενδύστε στον ήλιο. Kαινοτομία & Eξωστρέφεια: κλειδιά για μία σύγχρονη & ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία” είναι το κεντρικό θέμα  της ημερίδας  που διοργανώνει η εταιρία παραγωγής ηλιακών συστημάτων Calpak τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00-14:00 στην Αίγλη Ζαππείου.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να προβάλλει τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας και παράλληλα να παρουσιάσει τρόπους και μεθόδους για στροφή και επενδύσεις προς την έρευνα και την καινοτομία με στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. Eκπρόσωποι εξαγωγικών φορέων, ευρωπαϊκών και διεθνών οργάνων αλλά και του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου θα μιλήσουν για την ιδιαίτερη σημασία της ηλιακής θερμικής ενέργειας, τις προοπτικές εξέλιξης του κλάδου αυτού αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες του κλάδου των εξαγωγών στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η Calpak είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία, η πρώτη παραγωγική εταιρία σε όλη την Ευρώπη που έκανε εμπορική επιτυχία στην αγορά της ηλιακής ενέργειας. Από το  1976 που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα, παραμένει στην πρώτη γραμμή αυτής της αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές της προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, έφτασαν το 60% του τζίρου της. Σήμερα, η εταιρία επανακαθορίζει την εξαγωγική της στρατηγική με βάση τις γενικότερες συνθήκες της οικονομίας αλλά και τις ειδικότερες ενεργειακές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα, στοχεύοντας περισσότερο σε νέες ανερχόμενες αγορές στην Αμερική και την Ασία. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Calpak ολοκληρώνει μια υπερσύχρονη βιομηχανική μονάδα,  δίπλα στην υπάρχουσα στο δήμο Λουτρακίου, που θα ενισχύσει πολύ την ανταγωνιστικότητα μας  ενώ πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέα πραγματικά καινοτόμα μοντέλα ηλιακών θερμοσιφώνων. Το ένα μάλιστα από αυτά έχει ήδη κατοχύρωση πανευρωπαϊκής πατέντας.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα είναι η εποχή που πρέπει να τολμήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας καθιέρωσαν στην αγορά. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που είναι το ζητούμενο, προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Οι εταιρίες που θα το κάνουν αυτό θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα. Για να αντεπεξέλθουμε στο διεθνή ανταγωνισμό, πρέπει να βασιστούμε  στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της πατρίδας μας και, σε αυτό το πλαίσιο, η αριστεία στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό της γενικότερης αναπτυξιακής διεξόδου. Η  καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, η έρευνα  αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μιας επιχείρησης» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της CALPAK κ. Παναγής Κωνσταντινίδης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, το πρώτο καινοτόμο προϊόν που θα παρουσιαστεί επίσημα στην ημερίδα θα διατεθεί στο  μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ευπαθούς κοινωνικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...