Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Μείωση τιμών για νεοεισερχόμενα φωτοβολταϊκά

Νέες μειωμένες τιμές για την απορρόφηση της ηλεκτρικής ενέργειας από νεοεισερχόμενα φωτοβολταϊκά προβλέπουν υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά των μειώσεων υπερβαίνουν το 45%, αφορούν όλες τις κατηγορίες φωτοβολταϊκών (και αυτά που εγκαθίστανται στις στέγες των σπιτιών) και γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΑΠΕ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος.

Επίσης, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι τα ήδη εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά, για τα οποία έχει υπογραφεί σύμβαση πώλησης της ενέργειας, έχουν ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2020, όπως επίσης και σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου 2013 για νεοεισερχόμενους φωτοβολταϊκούς σταθμούς και δεν επηρεάζουν τις τιμές για τις μονάδες που έχουν πάρει παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2013, δηλαδή:

- Φωτοβολταϊκά ισχύος έως 100 κιλοβάτ από κατ' επάγγελμα αγρότες, των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 19 Μαϊου 2013 και τώρα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2013.

- Φωτοβολταϊκά των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 12 Μαρτίου 2013 και με τη δοθείσα παράταση μπορούν να υπαχθούν στις ισχύουσες τιμές (εκείνες δηλαδή που προβλέπει η υπουργική απόφαση της 9ης Αυγούστου 2012), έως τις 30 Ιουνίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...