Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για δασοπροστασία εξασφάλισε το υπουργείο Περιβάλλοντος


Περισσότερα από 50 εκατ. εξασφάλισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα πυροπροστασίας και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα δασοπροστασίας από τους υπαλλήλους των Δασικών Υπηρεσιών. 

Ειδικότερα, το υπουργείο εξασφάλισε  ποσό άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και 40 εκατομμύρια ευρώ για τις περιφερειακές υπηρεσίες από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Με σημερινή επιστολή του προς του γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης τονίζει ότι «όλος ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να είναι σε πλήρη και συνεχή εγρήγορση».

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Καλαφάτης, πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση του αντιπυρικού αγώνα διαδραματίζει η πρόληψη, η οποία, προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτεί βελτίωση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. «Ιδιαίτερα, Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία οφείλουν να συνεργάζονται μέχρι και το τέλος της περιόδου με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η συνεργασία αυτή να καταστεί κατ' ουσίαν θεσμική» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς οι δασικοί υπάλληλοι υποχρεούνται να είναι παρόντες και να ενημερώνουν τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενώ οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα και επισήμως τους δασικούς υπαλλήλους αναφορικά με την έναρξη οποιουδήποτε επεισοδίου πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...