Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΕΦ κ.κ. Παναγιώτη Σαρρή και Στέλιο Ψωμά είχε χθες αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Σταύρο Λιβαδά, μέλος της ΕΕ και υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, ενόψει επικείμενων κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν τον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Είναι πάγια η θέση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της ανάπτυξης όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ΑΠΕ σε ποσοστό 40% επί της ηλεκτροπαραγωγής έως το 2020 και την αλλαγή για μια οικονομία χαμηλής ενέργειας (ει δυνατόν μηδενικού άνθρακα).

Αυτή την κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης, τυχόν λανθασμένες αποφάσεις μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, έναν από τους ελάχιστους σήμερα τομείς που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίες σε ολόκληρη την επικράτεια, φορολογικά έσοδα και δυνατότητες νέων επενδύσεων.

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που θα λύσουν τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ, χωρίς να επιβαρύνουν μονομερώς τον κλάδο των φωτοβολταϊκών και να υπονομεύεται η αναπτυξιακή διάσταση του κλάδου. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα που θα εξορθολογίσουν το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, θα εξυγιάνουν και θα αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά της ενέργειας, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες και ειδικά τα πιο αδύναμα στρώματα με δυσβάσταχτες αυξήσεις.

Αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ του ΣΕΦ και των αρμόδιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, όταν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο της Βουλής τέλος Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...