Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Greenpeace: Παγώνει η αγορά φωτοβολταϊκών

Με αφορμή τα νέα μέτρα του ΥΠΕΚΑ που, όπως αναφέρει, ουσιαστικά παγώνουν την αγορά φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, η Greenpeace έκανε την ακόλουθη δήλωση.«Στο όνομα της διάσωσης της αγοράς ενέργειας και με πρόσχημα την προστασία των καταναλωτών ο υφυπουργός ανακοίνωσε το πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα!»

«Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία ότι, ενώ στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζονται οι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας ως η αιτία των προβλημάτων ρευστότητας και επιβάρυνσης των καταναλωτών, ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα που ουδεμία σχέση έχουν με την επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά απλά τερματίζουν την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών».

«Η “λύση” του υφυπουργού οδηγεί την Ελλάδα σε ακριβές μονάδες ορυκτών καυσίμων και αυξημένη εξάρτηση από ενεργειακές εισαγωγές. Με αυτά τα μέτρα, απειλείται με κατάρρευση ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, με μία αγορά 25.000 θέσεων εργασίας και επιστρέφουμε σε αναπτυξιακές νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών. Τις νοοτροπίες εκείνες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...