Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Την Τρίτη 5/6 η Tελετή Aπονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012

Στη τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκεται η διοργάνωση της εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 5 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 19.30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Νίκος Κροντηράς, που θα «στήσει» την τελετή της απονομής αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει ο χώρος, δίνοντας έμφαση στις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύουν τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η καλλιτεχνική πλαισίωση από την Χορωδία «Ambitus» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, θα γίνει από την Κατερίνα Λάσπα, η οποία θα έχει και την ευθύνη του συντονισμού και της ροής της εκδήλωσης.

Το αγαλματίδιο που θα απονεμηθεί στους βραβευμένους έχει τίτλο: “Eco way: The right way”, σχεδιάστηκε και παράχθηκε από την ομάδα του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και επιλέχθηκε μεταξύ οκτώ συνολικά υποψηφιοτήτων. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των αριθμημένων γλυπτών είναι ανακυκλωμένο αλουμίνιο και εκφράζει την ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη και συνεχή ευαισθητοποίηση για τη φύση.

Η ομάδα του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εποπτεύεται και καθοδηγείται από τον Δρ Παναγιώτη Κυράτση, Επιστημονικό υπεύθυνο του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE, Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και τον Νικόλαο Ευκολίδη, Msc ,Βιομηχανικό Σχεδιαστή και στέλεχος του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE). Η συλλογική εργασία των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού και αυριανών επαγγελματιών ανέδειξε τις ξεχωριστές δεξιότητες των Κωνσταντίνου Σιργκάνη, Γεώργιου Καλέα, Γεωργίας Ψυχογιού, Ειρήνης Κοψαλή, Γεωργίας Φόνσου, Ειρήνης-Σελάνας Κροντηρά, Κατερίνας Παρτώνα, Ελένης Αγγελάκη, Ελευθερίας Μέξη.

Εκτιμάται πως θα απονεμηθούν 17 βραβεία και 2 έπαινοι. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Δημόσιων & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές θα ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Κυριακή. Τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συμπληρώνουν τον όγδοο συνεχόμενο χρόνο, διατηρώντας τον στόχο τους για την ανάδειξη καλών έργων και δράσεων με προσανατολισμό στο Περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...