Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τελετή εγκαινίων για το Αιολικό Πάρκο στη Λάρνακα Κύπρου

Η ROKAS AEOLIKI CYPRUS LTD, θυγατρική της ROKAS RENEWABLES η οποία είναι μέλος του διεθνούς ομίλου IBERDROLA, πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 τελετή εγκαινίων του Αιολικού Πάρκου «Αγία Άννα». Το Αιολικό Πάρκο βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Ψευδάς και Αγία Άννα, της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο. Το έργο εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κο Νεοκλή Συλικιώτη, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεόφυτος ο Εγκλειστριώτης.

To Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες δυναμικότητας 2MW έκαστη και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ήδη από το 2011, βάζοντας δυναμικά την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ. Παράλληλα, η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου «Αγία Άννα» έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα καθώς υπολογίζεται ότι οι κοινότητες στις οποίες είναι εγκατεστημένο το Αιολικό Πάρκο λαμβάνουν περίπου €100.000 ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο κυπριακός νόμος.

Το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους*, που αντιστοιχούν στις ετήσιες εκπομπές περίπου 4.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης που διανύουν καθημερινά την απόσταση Λάρνακα – Λευκωσία μετ’ επιστροφής**. Πρόκειται για μία επένδυση που ενισχύει τις στρατηγικές προσπάθειες της Κύπρου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της δεσμεύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών.

Η ROKAS RENEWABLES είναι ηγέτης στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου IBERDROLA, του παγκόσμιου ηγέτη στην Αιολική Ενέργεια*** σε επίπεδο εγκατεστημένης ισχύος και παραγωγής και με παρουσία σε 40 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...