Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι Εθελοντές Ζωής της INTERAMERICAN για ένα πιο καθαρό αστικό περιβάλλον

Εξόρμηση καθαρισμού και φύτευσης θαμνοειδών στο Αττικό Άλσος (Τουρκοβούνια) πραγματοποίησε στις 29 Απριλίου η INTERAMERICAN, με τη συνεργασία της ΜΚΟ “Ελλάδα Καθαρή” και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό “Let’s do it”, ήταν η τρίτη στη σειρά με σύμπραξη των τριών φορέων - είχαν προηγηθεί ανάλογες παρεμβάσεις στον λόφο Φιλοπάππου και στον λόφο Ελικώνος στην Κυψέλη.

Στο κάλεσμα των οργανωτών ανταποκρίθηκαν αρκετά μέλη της ομάδας “Εθελοντές Ζωής” της INTERAMERICAN, εθελοντές από τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. “Νόστος” και “Εν Δράσει”, ενώ συμμετείχε και ομάδα από το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Συνελέγη μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων -κυρίως πλαστικών, μεταλλικών και αντικειμένων οικοσκευής- ενώ φυτεύτηκαν 50 δένδρα και θάμνοι και εγκαταστάθηκαν από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων δύο κιόσκια, πάγκοι για πικ – νικ, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων.

“Η INTERAMERICAN έχει εντάξει στο πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας την εθελοντική κινητοποίηση εργαζομένων και φίλων της εταιρείας για παρεμβάσεις στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης χώρων που ενώ προσφέρονται για περίπατο και αναψυχή, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Είναι σε βάρος της ποιότητας ζωής η υποβάθμιση των ελαχίστων χώρων πρασίνου που διαθέτει η κορεσμένη από τσιμέντο Αθήνα” τόνισε σχετικά ο Γ. Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERAMERICAN. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο κ. Αντωνόπουλος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ο κ. Δ. Κυριακάκης, διευθυντής Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου και η κα Χ. Βασιλείου, πρόεδρος του 6ου Διαμερίσματος Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...