Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ με την μεταφορά της ΓΓ Δασών από το ΥΠΕΚΑ στο ΥΠΑΑΤ

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη, τη βουλευτή Νίκη Φούντα, υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος της Κ.Ο και το Σταύρο Λιβαδά, μέλος της ΕΕ και υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, συναντήθηκαν με τους προέδρους της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων και του Πανελλαδικού Συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών κ.κ. Θ Μπουζινέκη και Ν. Χλύκα.

Μετά από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, επιβεβαιώθηκε η θέση ότι οι Δασολόγοι είναι αντίθετοι προς την μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Δασών (Γ.Δ.Δ) από το Υπουργείο ΠΕΚΑ στο Υπουργείο ΑΑΤ. Διευκρινίστηκαν όλοι εκείνοι οι λόγοι που, κατά την άποψή τους, μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε σπασμωδική και ανεξήγητη ενέργεια, χωρίς μελέτη και ειδικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ανάγκη μιας ευρύτερης θεώρησης και αντιμετώπισης των δασικών εκτάσεων, πέραν του στενά "παραγωγικού πόρου", σε μια χρονική στιγμή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την καταγραφή των δασικών εκτάσεων με την προώθηση από το ΥΠΕΚΑ του Κτηματολογίου και τις εξελίξεις στις εργασίες της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας τόσο των Δασών όσο και ευρύτερα του Περιβάλλοντος, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, τη συμπόρευση με τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές Διατάξεις για τις δασικές εκτάσεις. Επιπροσθέτως, εκφράστηκε η πεποίθηση πως η απόφαση αυτή θα προκαλέσει διοικητική αναστάτωση και αποτελέσματα αντίθετα προς τη διοικητική ανόρθωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών της διοίκησης. Με τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ΔΗΜΑΡ και Δασολόγων επί του θέματος, δεδομένου ότι πολύ έγκαιρα από τις 16 Αυγούστου με ανακοίνωση του, ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, είχε εκφραστεί την αντίθεση του κόμματος στη μεταφορά της Γενική Γραμματείας Δασών από το Υπουργείο ΠΕΚΑ στο Υπουργείο ΑΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...