Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ για τη συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, η βουλευτής και υπεύθυνη τομέα Περιβάλλοντος Νίκη Φούντα και ο υπεύθυνος Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ Σταύρος Λιβαδάς είχαν σειρά συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα της συγχώνευσης των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση μετά από αξιολόγηση των δομών και του παραγόμενου έργου των φορέων και έπειτα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Η θέση του κόμματος ήταν ανέκαθεν υπέρ της ανασυγκρότησης και συγχώνευσης των Φ.Δ.Π.Π με διαφανείς χειρισμούς διαχείρισης και με κριτήριο την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα τους. Επιθυμία μας είναι η ρύθμιση με βάση ένα συνολικότερο πλαίσιο δράσης με γνώμονα το επιστημονικό τους πεδίο και την περιβαλλοντική αναφορά τους.

Δεν αποδεχόμαστε την ένταξη του σχεδίου σε οριζόντιες πρακτικές και στην μονοδιάστατη θεώρηση του θέματος βάση δημοσιονομικής πολιτικής. Η συγκεκριμένη ρύθμιση οφείλει να τύχει ευρύτατης διαβούλευσης σε όλο το χρονικό διάστημα έως την ψήφιση του νομοσχεδίου και ως ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχουμε έντονα και αποφασιστικά στην όλη διαδικασία και σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς θα στραφούμε προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. Μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα αρμόδια Υπουργεία διευκρινίστηκε ότι ως το 2015 δεν προκύπτει θέμα χρηματοδότησης των Φ.Δ.Π.Π. και εργασιακού καθεστώτος ανασφάλειας για τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως οι διαδικασίες για τις ανωτέρω αλλαγές δύναται να πραγματοποιηθούν σταδιακά και με καταλληλότερο σχέδιο δράσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...