Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δράσεις για το περιβάλλον σε όλη την Ελλάδα από τα 35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ και φέτος

Στον ΟΤΕ πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι και δική μας υπόθεση. Έτσι, όλο το Ιούνιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εργαζόμενοι του ΟΤΕ με τις οικογένειές τους, απλοί πολίτες, περιβαλλοντικές ΜΚΟ, Δήμοι, Περιφέρειες, συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποίησαν τα 35 Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερα από 1000 μέλη μαζί με τις οικογένειές τους, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά και από την Λευκάδα  μέχρι τη Μυτιλήνη, αλλά και με τη συνεργασία της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ, έκαναν πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, πραγματοποιώντας:
·         δεντροφυτεύσεις,
·         καθαρισμούς ακτών, λιμνών, δασών κ.α.,
·         καθώς και αποκομιδή απορριμμάτων και διαλογή σε ανακυκλώσιμα και μη.

Ο ΟΤΕ «αναλαμβάνει δράση» και στη δασοπροστασία!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το 2011 ήταν αφιερωμένη στην προστασία των δασών. Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, που έχει ήδη αρχίσει, ο ΟΤΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική ΜΚΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», συνέχισε, για δεύτερη χρονιά, την υποστήριξη του προγράμματος εθελοντικής δασοπροστασίας στο δάσος του Σέιχ Σου. Στη δράση, που περιελάμβανε τον καθαρισμό της περιοχής Κρυονερίου σε συνεργασία και με την Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Ν. Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εθελοντές της «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και εργαζόμενοι του ΟΤΕ με τις οικογένειες τους.

Ο ΟΤΕ, διαχρονικά έχει συνδέσει την παρουσία του με την κοινωνική προσφορά και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως «υπεύθυνος πολίτης» πραγματοποιεί μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, συμβατές με διεθνείς κανόνες και πρακτικές. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται βάσει ποιοτικών αλλά και μετρήσιμων ποσοτικών στόχων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τόσο τον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη λειτουργία της ίδιας της εταιρείας, όσο και την καθιέρωση εταιρικής περιβαλλοντικής κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...