Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

191 δήμοι θέλουν να «Εξοικονομήσουν» ενέργεια

Συνολικά 191 δήμοι, υπέβαλαν πρόταση υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας από τους ΟΤΑ», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση της πρώτης φάσης τής δράσης, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός διαβίβασε στη Βουλή σχετικό έγγραφο, απαντώντας σε ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση στην αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβάλει οι δήμοι για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορά στην εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένων καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, με έμφαση στον κτηριακό τομέα (δημόσια κτήρια) και την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων των Δήμων.

Δευτερευόντως, αφορά στον τομέα των δημοτικών και ιδιωτικών μεταφορών και στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις, μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης πολιτών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εταιρειών και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...