Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Η εισβολή των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη πρέπει να αποτραπεί

Η Γραμματεία Περιβάλλοντος της ΓΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της σχετικά με τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε προσφάτως η Ελληνική Προεδρεία δια του  αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος, σχετικά με τη δυνατότητα κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέπει ή να απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων καρπών στο έδαφός της.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Ακτιβιστές της Greenpeace εισήλθαν στον πυρηνικό σταθμό του Φεσενχάιμ

Ακτιβιστές της Greenpeace εισήλθαν το πρωί στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Φεσενχάιμ για να καταγγείλουν την έλλειψη ασφάλειας γύρω από τους αντιδραστήρες του.

Πενήντα έξι ακτιβιστές μετείχαν στην...
επιχείρηση της οικολογικής οργάνωσης που άρχισε γύρω στις 05.30 τοπική ώρα και είχε στόχο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για "την απειλή που θέτουν οι γερασμένοι πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη". "Περί τους 40 μεταξύ αυτών κατάφεραν να εισέλθουν στην προστατευομένη ζώνη", αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Βολές των Green 10 προς Μανιάτη και την απόφαση του για τα μεταλλαγμένα

Έκθετο αφήνει τον έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και προεδρεύοντα της ΕΕ, Γιάννη Μανιάτη, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace, Jorgo Riss...

Όπως γράφει topontiki.gr, πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Μανιάτης σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι την πρότασή του για τα μεταλλαγμένα στηρίζουν οι 10 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις (Green 10) με τις οποίες συναντήθηκε στις Βρυξέλλες. Στην ερώτηση, μάλιστα, πώς είναι τότε δυνατόν το ελληνικό γραφείο  της Greenpeace να τον χαρακτηρίζει «υπουργό των μεταλλαγμένων», υπαινίχθηκε ότι  υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γραφείου της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Greenpeace Greece: Να κλείσουμε την πόρτα στα μεταλλαγμένα!

Η Ελληνική Προεδρία έχει τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δυναμική που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στα μεταλλαγμένα και να προστατεύσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες από τις εταιρείες που τα προωθούν στην Ευρώπη. Ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Μανιάτης, μετά τη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις επί της Ελληνικής πρότασης(1) για την εθνικοποίηση της απαγόρευσης καλλιέργειας μεταλλαγμένων και να θέσει πραγματικό εμπόδιο στις εταιρείες αγροβιοτεχνολογίας που θέλουν να εισβάλουν στην Ευρώπη.

«Υγιείς Ωκεανοί – Παραγωγικό Οικοσύστημα: ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, πραγματοποίησε ομιλία, σήμερα, Δευτέρα 3 Μαρτίου, στο συνέδριο «Υγιείς Ωκεανοί – Παραγωγικό Οικοσύστημα ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για το θαλάσσιο περιβάλλον» (Healthy Oceans – Productive Ecosystems: a European conference for the marine environment). Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, JoseManuel Barroso, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, Janez Potočnik, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών Βιωσιμότητας, Klaus Topfer, ενώ τρίλεπτες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...