Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στην Κομοτηνή η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών


Η ανακύκλωση των μπαταριών είναι μια επιχειρηματική κίνηση που μπορεί να δώσει πίσω μέχρι και το 80% των πρώτων υλών στην εταιρεία Sunlight Recycling, συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης επένδυσης 20 εκατ. ευρώ, την οποία πραγματοποιεί η εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία παρουσιάζοντας την επένδυση, πρόκειται για την πλέον σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη.

Η επένδυση πραγματοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στο Νομό Ροδόπης και θα έχει ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ θα δημιουργήσει 59 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Κ. Λαύκα, «η νέα μονάδα ανακύκλωσης στην Κομοτηνή θα είναι η πιο σύγχρονη από τις 37 που λειτουργούν στην Ευρώπη.

»Στην πρώτη φάση λειτουργίας της η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα θα ξεπεράσει τους 15.000 τόνους κραμάτων μολύβδου, καλύπτοντας το 80% των αναγκών μας σε πρώτη ύλη και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της κερδοφορίας μας. Παράλληλα θα αποτρέψει εκροή συναλλάγματος για τη χώρα ύψους 40 εκατ. ευρώ, που πλέον θα παραμείνει στην Ελλάδα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα στην Ελλάδα, παρά τη σχετική νομοθεσία, «ανακυκλώνεται με νόμιμες διαδικασίες μόνο το 20% των χρησιμοποιημένων μπαταριών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ξεπερνά το 95%».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Χρ. Καρτάλη, «η νέα αυτή επένδυση έρχεται να ενδυναμώσει το ελληνικό επιχειρείν εν μέσω κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...