Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

H ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει την ανάπτυξη μικρών και αποκεντρωμένων εφαρμογών παραγωγής βιοαερίου

Ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ για τις επενδύσεις στο βιοαέριο

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάπτυξη μικρών και αποκεντρωμένων εφαρμογών παραγωγής βιοαερίου στην Ελλάδα, που έχουν έντονα αναπτυξιακή διάσταση και ισχυρά στοιχεία βιωσιμότητας.

Η πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι τεχνολογικές εξελίξεις, εγγυώνται υπερσύγχρονες μονάδες με απολύτως ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Οι μονάδες αυτές μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κτηνοτροφικά και αγροτικά απόβλητα, καταπολεμούν την τοπική ρύπανση και συμβάλλουν στην υποκατάσταση επικίνδυνων χημικών λιπασμάτων.

Επί πλέον το βιοαέριο μπορεί να παράγει όχι μόνο ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και να υποκαταστήσει ακριβό φυσικό αέριο, αν διοχετευθεί στο δίκτυο για θερμικές χρήσεις, όπως συμβαίνει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η χώρα αγωνιά για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με αιφνιδιαστικές και αναιτιολόγητες διευκρινιστικές εγκυκλίους, που εκδίδονται τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να εγείρονται πρωτόγνωρα γραφειοκρατικά εμπόδια, που έχουν ως αποτέλεσμα το πάγωμα ώριμων επενδύσεων συνολικά εκατοντάδων MW σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να κινηθεί ταχύτατα ώστε να άρει όλα τα διοικητικά εμπόδια και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που ακυρώνουν αποκεντρωμένες και φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...