Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Green Business IDEAS Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση

Με συμμετοχή στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων και με έντονο το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία της βιωσιμότητας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Green Business IDEAS στο COLAB workspace (www.colabworkspace.com), που διοργάνωσαν το Greenbusiness.gr και η Green Evolution ΑΕ.

Το κύριο θέμα που αναπτύχθηκε από τους δύο βασικούς παρουσιαστές ήταν το Green IT, δηλαδή πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας της βιωσιμότητας με περιβαλλοντική ευθύνη, μπορεί να εφαρμοσθεί και να δώσει λύσεις στη σύγχρονη ευαισθητοποιημένη επιχειρηματική κοινότητα σε θέματα Green Business.

Οι δύο βασικοί ομιλητές της δεύτερης συνάντησης ήταν ο Βασίλης Γιακαμόζης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Planet Interactive, εκ των πρωτεργατών της μετάβασης των παραδοσιακών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή και ο Βασίλης Νικολόπουλος, διδάκτωρ του ΕΜΠ σε θέματα Ενεργειακής Πληροφορικής και ιδρυτής της Intelen, του μοναδικού ελληνικού start-up από το ΕΜΠ που έχει βρεθεί ανάμεσα στα κορυφαία 100 της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο Βασίλης Γιακαμόζης αναφέρθηκε στην πλατφόρμα του e-na.com (www.e-na.com) που αποτελεί την επανάσταση στο χώρο δικτυακών ΜΜΕ όσων αφορά την ανάγνωση τους σε ηλεκτρονική μορφή. Ανέπτυξε όλη τη διαδικασία λειτουργίας της πλατφόρμας και πως αυτή εξελίσσετε στις νέες εφαρμογές των smart phone. Τόνισε τα βασικά σημεία στα οποία πλεονεκτεί για να καταλήξει ότι η κρίση στον τύπο βρίσκει διέξοδο στην πλατφόρμα του e-na.com (www.e-na.com) , καθώς οι νέοι αναγνώστες είναι πλέον συμβατοί με τις νέες μεθόδους ανάγνωσης. Τέλος, σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία που έχει η εφαρμογή στο χώρο του βιβλίου που αποτελεί επιχειρηματικά και την πιο αισιόδοξη πλευρά.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος, παρουσίασε και ανέλυσε την πρωτοπόρο εφαρμογή της Intelen, δίνοντας έμφαση στις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά της ενεργειακής πιστοποίησης όχι μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και σε επίπεδο οικιών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διεθνή δράση της Intelen και την αποδοχή των εφαρμογών της στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

Moderator της δεύτερης συνάντησης των Green Business IDEAS ήταν ο Φανούρης Δράκακης, δημοσιογράφος στο deasy (www.deasy.gr).

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο παρουσιαστών και των συμμετεχόντων που είχαν γεμίσει την αίθουσα αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

Στόχος του Green Business IDEAS είναι η δημιουργία ενός δικτύου ενδιαφερομένων για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με άμεση ή εξ αποστάσεως συμμετοχή, χάρη στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις, καθώς και προτάσεις για τη θεματική της επόμενης συνάντησης.

Τα βασικά συμπεράσματα των συναντήσεων καταγράφονται, προκειμένου να γίνει παρουσίασή τους σε μία κεντρική εκδήλωση, όπου θα αναπτύσσονται οι θεματικές που συζητήθηκαν στη διάρκεια ολόκληρου του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...