Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

O OTE συμμετέχει σε πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Σε πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετέχει ο OTE. Ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται μεταξύ 10 ακόμα εταιρειών που συμμετείχαν σε εθελοντική πρωτοβουλία της Ε.Ε., συνυπογράφοντας τον κώδικα δεοντολογίας για την ενεργειακή κατανάλωση που προέρχεται από ευρυζωνικό εξοπλισμό. Στην εκδήλωση με τίτλο “ICT 2010 – Digitally Driven”, που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τη Βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΤΕ, από κοινού με τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Ευρώπης[1], δεσμεύθηκε να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του ευρυζωνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί. Συνολικά, οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή εξυπηρετούν 65 εκατομμύρια ευρυζωνικές γραμμές στην ΕΕ (72% του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών στην ΕΕ).
«Ο ΟΤΕ είναι περήφανος που συμμετέχει στην κοινή αυτή προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Μαζί μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Για την εταιρεία μας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί δέσμευση για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας, ένας στόχος ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος μας Εταιρικής Υπευθυνότητας» δήλωσε με την ευκαιρία αυτή, η κ. Ντέπη Τζιμέα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ.
Η μείωση των Αερίων του Θερμοκηπίου που παράγονται από τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής είναι ένας από τους κύριους στόχους της Ψηφιακής Στρατηγικής της Ευρώπης, που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2010.
Ο Κώδικας Δεοντολογίας για την Κατανάλωση Ενέργειας από ευρυζωνικό εξοπλισμό υφίσταται από το 2007 και θέτει τα ανώτερα όρια κατανάλωσης ενέργειας (στις οικίες των καταναλωτών, καθώς και στους υποσταθμούς των τηλεπικοινωνιακών παρόχων) για πολλά είδη εξοπλισμού, όπως μόντεμ, διακόπτες, δρομολογητές και θύρες. Η εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται μέσω της υποχρεωτικής χρήσης του λιγότερο ενεργοβόρου διαθέσιμου εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα το στόχο για γρήγορο και πολύ γρήγορο internet σε όλους τους πολίτες της Ε.Ε. μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρώπης.
Οι νέες εταιρείες που συνυπέγραψαν εθελοντικά τον κώδικα δεοντολογίας είναι: A1 Telekom Austria, Belgacom, BT, KPN, Orange/France Telecom, OTE, Portugal Telecom, TDC, Telecom Italia, Telefónica, Telenor και Turk Telekom. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ήδη οι Alcatel-Lucent, Cisco, Deutsche Telekom, HP, Huawei, Microsoft, Nokia Siemens Networks, Swisscom, and TeliaSonera.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...