Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι κατά περιφερειάρχη Κρήτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σοβαρές καταγγελίες κατά του Περιφερειάρχη Κρήτης ότι ενεργεί υπέρ της δημιουργίας λατομείου στην πανέμορφη παραλία του Ελαφονησίου Χανίων, διατυπώνουν σε ανακοίνωσή τους οι «Οικολόγοι Πράσινοι».

Αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης Αθ. Καρούντζος μήνες τώρα, αρνείται να υπογράψει το χωροταξικό σχέδιο (Σχέδιο Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης-Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του Δήμου Ινναχωρίου Χανίων και να το προωθήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής για να γίνει νόμος.

Όπως τονίζουν ο κ. Καρούντζος προσπαθεί είτε να επιβάλει την ύπαρξη λατομικής ζώνης στο σχέδιο αυτό σε συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο Ελαφονήσι, όπου υπάρχουν κοιτάσματα γύψου είτε να ακυρώσει συνολικά το σχέδιο. "Επειδή θεωρούμε πως οι ενέργειες του συγκεκριμένου περιφερειάρχη αποτελούν παράβαση καθήκοντος, καλούμε την κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει άμεσα. Ειδάλλως, ως κόμμα θα υποστηρίξουμε πολιτικά τις εναντίον του δικαστικές προσφυγές", τονίζουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Σχετικό πληροφοριακό υλικό στάλθηκε ήδη στον ευρωβουλευτήτου κόμματος Μ. Τρεμόπουλο για επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...