Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

101.154 οι αιτήσεις στις Τράπεζες για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Σε 101.154 ανέρχονται οι αιτήσεις στις Τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται, από τις 101.154 αιτήσεις, περίπου οι μισές έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 19.212 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 188,9 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν, ήδη, εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Επίσης, αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων που έχουν ήδη υπαχθεί, το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από 50% την ολική εκταμίευση.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.

Στην απάντηση παρατίθενται και στοιχεία ειδικά για τη Λακωνία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι 7.12.2012 είχαν υποβληθεί 740 αιτήσεις στις συνεργαζόμενες τράπεζες, από τις οποίες οι 203 είχαν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για τις 82 εξ΄αυτών έχουν εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα ύψους 0,9 εκατ. ευρώ.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ


Απειλείται η υγεία των πολιτών - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Συνεχίζει να λειτουργεί την  παράνομη «χωματερή» στη Λυκόβρυση, ο δήμαρχος κ. Δ. Φωκιανός. Ογκώδη αντικείμενα, σκουπίδια, κλαδιά και ότι άλλο μαζεύουν τα αυτοκίνητα του δήμου, αντί να πετιούνται στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων με εντολή του δημάρχου …φιλοξενούνται στο χώρο του μισοτελειωμένου κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο ο δήμαρχος έχει αφήσει κι αυτό στην τύχη του. 

Μπορεί η αδιαφορία του κ. Φωκιανού για τους νόμους να είναι μέρος της παλαιοκομματικής νοοτροπίας του, όμως είναι πρόσκληση να δημιουργεί ο ίδιος προβλήματα στην υγεία στην υγεία των πολιτών, την οποία, όντας και γιατρός, πρέπει να προστατεύει. 

Μεγαλύτερη επιβεβαίωση  αυτής της άποψης είναι ότι  προκειμένου να σκεπάσει τις παρανομίες του βρήκε ένα νέο κόλπο. Βάζει φωτιά στη χωματερή και καίει ότι ρίχνει εκεί, προξενώντας ακόμη μεγαλύτερη βλάβη στην υγεία των πολιτών. Δηλητηριώδη αέρια και εκατομμύρια μικροσωματίδια κάνουν πάρτυ στη Λυκόβρυση και στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια συνταγή ακολούθησε και αυτή την εβδομάδα, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια νόμους και πολίτες.

«Το κακό παράγινε. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί οι κάτοικοι μιας ολόκληρης περιοχής να υφίστανται τις συνέπειες αυτών των πράξεων του δημάρχου και των στενών συνεργατών του. Εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή και συζήτησε με τους κατοίκους.

Εκδήλωση του «Κέντρου Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης» για την Πολιτική Οικολογία


Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο του 9.84 (Τεχνόπολις, Γκάζι) οι εκδόσεις ΠΛΕΘΡΟΝ και το Κέντρο Πολιτισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης παρουσιάζουν το βιβλίο «Για μια Δημοκρατική και Οικολογική Αριστερά».

Θα μιλήσουν οι:
  • Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
  • Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης
  • Τάσος Γιαννίτσης, τέως υπουργός
  • Άννη Ποδυματά, ευρωβουλευτής
  • Ηλίας Ευθυμιόπουλος, επιμελητής της έκδοσης

Συντονίζει  ο διευθυντής του 9.84 Τάκης Καμπύλης
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση Τομέα Οικολογίας & Πράσινων Πολιτικών της ΔΗΜΑΡ με θέμα «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση»


Ο Τομέας Οικολογίας & Πράσινων Πολιτικών της ΔΗΜΑΡ
οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και κάθε ενδιαφερόμενο  ανοικτή συζήτηση με θέμα:
“Χωροταξική και Πολεοδομική  Μεταρρύθμιση”
Μια ευκαιρία πολιτικής  παρέμβασης για τη Δημοκρατική Αριστερά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Ιανουαρίου 17.30-21.00
Στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, Αγ, Κων/νου 40, 3ος όροφος

Η εκδήλωση αποσκοπεί  στην ενημέρωση των μελών των Τομέων, των Βουλευτών, των Μελών και των Φίλων της ΔΗΜΑΡ, ως προς το θέμα της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης της χώρας που δρομολογείται. Στόχος είναι η διαμόρφωση της θέσης του κόμματος, στη σχετική διαβούλευση που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ.
Εισηγητής: 
    Δημήτρης Οικονόμου, καθ. Χωροταξίας–Πολεοδομίας
Θα μιλήσουν επίσης:
    Μάρω Ευαγγελίδου, μέλος του Τομέα, Γεν Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ    
    Λούση Κιουσοπούλου, Νομικός
    Ράνια Κλουτσινιώτη, Πολεοδόμος-Χωροτάκτης
    Νίκος Χλύκας, Δασολόγος-μέλος του Εθν. Συμβ. Χωροταξίας
Θα συντονίσει ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος
Παρεμβάσεις θα γίνουν από  εκπροσώπους φορέων, επιστήμονες  του κλάδου και ενδιαφερόμενους. Τα ειδικότερα ζητήματα στα οποία  θα επικεντρωθεί η συζήτηση, με βάση την πολυετή εμπειρία χωρικού σχεδιασμού στην Ελλάδα,  είναι:
  • Η αναγκαιότητα μιας Χωροταξικής Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης
  • Η προτεινόμενη διάρθρωση επιπέδων σχεδιασμού, το περιεχόμενο σχεδίων  και οι αντίστοιχες διοικητικές δομές (έγκρισης, παρακολούθησης και εφαρμογής)  
  • Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο σύστημα σχεδιασμού και οι δυνατότητες αποκέντρωσης στα πλαίσια του Συντάγματος   
  • Η διαβούλευση, η συμμετοχή και οι διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων
  • Το Χωρικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο και οι επενδύσεις

Λαγκάδα: Ο εργολάβος στέλνει στο σκαμνί 65 κατοίκους και τον ευρωβουλευτή Σπ. Δανέλλη

Στις δικαστικές αίθουσες έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα η υπόθεση της κοπής 52.000 δέντρων για την κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη στην περιοχή της Λαγκάδας.

Η μήνυση του εργολάβου του έργου αφορά σε 65 κατοίκους της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας(έτσι κι αλλιώς πάντως θα διαχωριστεί η περίπτωσή του).

Την αναγγελία, για την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, έκανε, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...