Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

H ΔΗΜΑΡ στο πλευρό της Greenpeace στη δίκη της Σύρου

Τέσσερις ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace  δικάζονται στη Σύρο, επειδή ανέκοψαν την πορεία της μηχανότρατας Alberta II, ανοιχτά της Μυκόνου και της Δήλου.

 Οι ακτιβιστές είχαν ζητήσει από τον καπετάνιο της τράτας να σταματήσει τη μηχανή, διατρανώνοντας την «επιτακτική ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας περιοχής των Βορείων Κυκλάδων από την υπεραλίευση, μέσω της δημιουργίας θαλάσσιου καταφύγιου».

Ύστερα από μήνυση του καπετάνιου συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πάρου, έως ότου οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

 Με ανακοίνωσή της η Greenpeace καλεί την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας και την τοπική αυτοδιοίκηση των Κυκλάδων να στηρίξουν την προσπάθεια της οργάνωσης για «παύση της μέσης αλιείας στις Βόρειες Κυκλάδες και δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στην περιοχή.
 

Ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ για τη δίκη των μελών της Greenpeace


Υποστηρίζουμε την πρόταση της Greenpeace για τη δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στην περιοχή των Βορείων Κυκλάδων.

Αποτελεί αναγκαίο βήμα για να μπει μια τάξη σε ανεξέλεγκτες πρακτικές που υπονομεύουν το μέλλον των θαλάσσιων οικοσυστημάτων του Αιγαίου, αλλά και της ίδιας της αλιείας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα μέλη της Greenpeace που δικάζονται σήμερα στη Σύρο, επειδή, έμπρακτα, ανάδειξαν το μεγάλο πρόβλημα των καταστροφικών αλιευτικών πρακτικών και ...μηνύθηκαν γι' αυτό από αυτούς που αυθαιρετούν σε βάρος του μέλλοντος της αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...