Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Πράσινο" καρναβάλι στην Άνδρο!

Batala
Batala (Photo credit: afagen)
Για 26η χρονιά διοργανώνεται το επιτυχημένο Κορθιανό Καρναβάλι στην Άνδρο με ατελείωτο κέφι, εκπλήξεις, δώρα, διασκέδαση, αλλά και οικολογική... συνείδηση!

Σκοπός του φετινού καρναβαλιού είναι να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, γεγονός αναγκαίο μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη το νησί από την υποχώρηση της χωματερής στη θάλασσα.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ξανα τα περσινά υλικά, να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια φτιάχνοντας αποκριάτικα άρματα, να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά, και να δημιουργούν τέχνη από σκουπίδια!

Πέρα από το οικολογικό μήνυμα όμως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μασκαράδες, μουσική, χορό, αλλά και τη μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων που χορεύει σε ρυθμούς samba reggae, υπό τον ήχο των κρουστών των Batala που θα έρθουν από τη Βραζιλία!

Η ελληνική μπάντα επιστρέφει μόλις, από το Καρναβάλι του Salvador στη Bahia της Βραζιλίας και μας ταξιδεύει στους ήχους του αυθεντικού βραζιλιάνικου καρναβαλιού.

Η γιορτή δεν ξεχνά τις παραδόσεις, και αναβιώνει με σατυρική διάθεση τη βακχική γιορτή του Διονύσου. Ο Διόνυσος σε τροχήλατο καράβι, Σάτυροι & Νύμφες κερνούν άφθονο κρασί και όλοι μαζί χορεύουν γύρω από τη φωτιά σε αρχέγονους ρυθμούς συνοδεία από τσαμπούνες και τουμπιά.

Δράση και μυστήριο για μεγάλους στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ένα ταξίδι στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα.. την εποχή που οι Ιππότες πολεμούν δράκους και εξορκίζουν μάγισσες. Αφετηρία του ταξιδιού το μεσαιωνικό Κάστρο που χτίστηκε το 1207 από τον ηγεμόνα του νησιού Μαρίνο Δάνδολο.

Oι εκδηλώσεις των Αποκρεών θα λήξουν με τη Σαρακοστιανή γιορτή και άφθονα κούλουμα, μπόλικο κρασί και ρακί στην πλατεία την Καθαρά Δευτέρα.

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, «τρέχει» από τις αρχές του Φεβρουαρίου μία ακόμα δράση με τίτλο « Κάνε τέχνη από σκουπίδια», καλώντας όλους τους Ανδριώτες και όχι μόνο, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και με ό,τι ανακυκλώσιμο «σκουπίδι», να φτιάξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους έργο στην πλατεία του Κορθίου.

Μέρος των εσόδων των εκδηλώσεών μας θα διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού για ένα σωστό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ενώ οι διοργανωτές δείχνουν ενδιαφέρον και για τις ευπαθείς ομάδες προσφέροντας βιβλία και ρούχα σε άστεγους με τη στήριξη του οργανισμού ΚΛΙΜΑΚΑ.






Πηγή:apospasma.gr


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...