Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Εξορθολογισμός του κόστους ηλεκτροπαραγωγής - προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων

Ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με την αναπροσαρμογή του Τέλους ΑΠΕ

Η σημερινή απόφαση της ΡΑΕ, με την οποία αναπροσαρμόζεται το τέλος ΑΠΕ, ώστε να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα του ΔΕΣΜΗΕ έρχεται να αποκαλύψει ότι οι στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας και ειδικότερα ο τρόπος υπολογισμού του σχετικού Τέλους, λειτουργούν τελικά εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την οικονομική εξυγίανση της χώρας.

Παρά την -τεκμηριωμένη πλέον με επιστημονικές μελέτες- συμβολή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον περιορισμό του κόστους της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, τα οικονομικά οφέλη των ΑΠΕ δεν συνυπολογίζονται στον καθορισμό του Τέλους, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη ανατίμησή του. Η βασική αυτή στρέβλωση, ενοχοποιεί την πράσινη ενέργεια στην κοινή γνώμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καλεί την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα εξορθολογήσουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής και θα προστατεύσουν τους καταναλωτές και ειδικότερα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...