Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αισιόδοξη εμφανίζεται η BP για τον περιορισμό της διαρροής πετρελαίου - Ανυπολόγιστη η καταστροφή

«Σημαντικό μέρος» του πετρελαίου που διαρρέει από την πηγή της στον Κόλπο του Μεξικό περιορίζει η ΒΡ με την τελευταία προσπάθεια, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Μιλώντας την Κυριακή στην τηλεόραση του ΒΒC, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόνι Χέιουαρντ ανέφερε πως το κάλυμμα που έχει εφαρμόσει η εταιρεία στην πηγή περιορίζει περίπου 10.000 βαρέλια την ημέρα, λέγοντας πως εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαρροής θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Υπολογίζεται ότι κάθε 24ωρο η διαρροή μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 19.000 βαρέλια μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας της ΒΡ στις 20 Απριλίου (η οποία είχε επιπλέον κοστίσει τη ζωή 11 εργαζομένων της). Μετά από 50 ημέρες, η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες (Φλόριντα, Αλαμπάμα, Μισισίπι και Λουιζιάνα) ενώ η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Ο Τόνι Χέιουαρντ δεσμεύτηκε την Κυριακή ότι η ΒΡ θα επαναφέρει τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού στην αρχική τους κατάσταση. «Θα καθαρίσουμε το πετρέλαιο, θα διορθώσουμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο περιβάλλον και θα επαναφέρουμε τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού στην κατάσταση που είχαν πριν το περιστατικό».

Την ίδια στιγμή, η επικοινωνιακή εκστρατεία «συγγνώμης» της ΒΡ στις ΗΠΑ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και Διαδίκτυο φαίνεται ότι οδηγεί μάλλον σε μεγαλύτερη κριτική εις βάρος της εταιρείας παρά σε κατανόηση.

Πρώτος που επέκρινε τα σποτ της ΒΡ ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν προτιμότερο η εταιρεία να ξοδεύει τα χρήματά της στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών και την αποζημίωση των ψαράδων και των μικρών επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή.

Ειδικοί δημοσίων σχέσεων αναφέρουν ότι η «επίθεση συγγνώμης» της ΒΡ έγινε αδέξια, ρηχά και πρόωρα. Η εταιρεία, υποστηρίζεται, έχασε την ευκαιρία να απομακρύνει την προσοχή από την ίδια τη διαρροή στις προσπάθειες που κάνει να την περιορίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...