Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συμφωνήθηκε διάλογος για σειρά ζητημάτων 

Συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. έγινε με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων.

Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι: Ιωάννα Κοντούλη, Νίκος Μυλωνάς, Γιάννης Παρασκευόπουλος καιΓιάννης Τσιρώνης.

Από τη πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. πήραν μέρος στη συνάντηση οι Σάκης Κουρουζίδης, Χαρά Παπαϊωάννου και Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρότειναν στη ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήσεις διαλόγου για τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής, του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα. Τόνισαν ότι ενδιαφέρονται για προγραμματικό διάλογο σε συγκεκριμένη θεματική βάση, με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και επεσήμαναν ότι η συζήτηση γι’ αυτά μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. προτάθηκε ο διάλογος να επεκταθεί και στην κοινωνική οικονομία, την πολιτική απορριμμάτων και την«αξιοποίηση» του Ελληνικού. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη για έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο που θα μπορεί να καταλήξει και σε ευρύτερες πρωτοβουλίες κοινής δράσης.

Έγινε επίσης αναφορά στην επικείμενη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα στην Ολομέλεια της Βουλής, την τροπολογία που έχει κατατεθεί και την ανάγκη ευρύτερου διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς για προτάσεις πλήρους κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον καθορισμό χωριστών συναντήσεων διαλόγου ανά θέμα, για όλα τα ζητήματα που προτάθηκαν.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Σάκης Κουρουζίδης, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε:

«Ανοίξαμε στη συνάντηση αυτή και στις άλλες που θα ακολουθήσουν, θέματα που τόσο η επικαιρότητα όσο και η κρίση τα φέρνει μπροστά. Είναι θέματα που μπορούν να λύσουν αρκετά από τα ανοιχτά προβλήματα, όπως η διαφορετική αντιμετώπιση του χώρου του Ελληνικού, αποδίδοντάς τον με μια λογική χωροταξικής δικαιοσύνης στο σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου και όχι μια θυσία σε μια μαύρη τρύπα που πάει να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...