Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία της Greenpeace έξω από το Οικονομικών: Το σπίτι που μπάζει από παντού!


Μία πρωτότυπη διαμαρτυρία αποφάσισαν να κάνουν ακτιβιστές της Greenpeace, οι οποίοι έστησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών το «σπίτι που μπάζει από παντού».

Τα μέλη της οργάνωσης διαμαρτύρονται γιατί την ώρα που 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο, η τιμή του πετρελαίου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ολοένα αυξάνονται, η Greenpeace καλεί τον κόσμο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση. Η πραγματική λύση για να μην ξανακρυώσουμε ποτέ! Μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δις € ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία.

«Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα κιόλας στην εξοικονόμηση ενέργειας»,ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

«Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε ευκαιρίες να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, αλλά και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.»

Παράλληλα οι ίδιοι στέλνουν και ζητούν και από τους πολίτες να στείλουν email στον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του να επανεκκινήσει την οικονομία επενδύοντας στα σπίτια μας.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...