Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αδικαιολόγητες αναδρομικές περικοπές του απολογισμού φωτοβολταϊκών επενδύσεων μέσω του ν. 3840/2010 από το ΥΠΑΝ

Επιστολή διαμαρτυρία στην νέα Υπουργό Ανάπτυξης κα Α. Διαμαντοπούλου απέστειλε στις 19 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με θέμα τις αδικαιολόγητες περικοπές στους νόμιμα πιστοποιημένους απολογισμούς έργων Φ/Β επενδύσεων στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004.

Συγκεκριμένα, Φ/Β έργα που είχαν υπαχθεί στον ν. 3299 και ολοκληρωθεί ως και το 2009 βρέθηκαν λόγω των παρατεταμένων κωλυσιεργιών των υπηρεσιών του Υπ. Ανάπτυξης να κρίνεται η «τύχη» τους με βάσει τον πολύ μεταγενέστερο νόμο 3840/2010 και μάλιστα σε πλήρη πολλές φορές αναντιστοιχία της χρονικής περιόδου που πραγματικά αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν με τα προβλεπόμενα στρεβλά κόστη σε πολύ μεταγενέστερη σχετική εσωτερική εγκύκλιο του Υπουργείου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι επενδύσεις αυτές όχι μόνο είχαν υλοποιηθεί αλλά και πιστοποιηθεί νομίμως για την υλοποίηση και έναρξη της κανονικής τους λειτουργίας από το Κεντρικό Όργανο Ελέγχου (ΚΟΕ) του ΥΠΑΝ, αλλά παρ’ όλα αυτά εφαρμόστηκε στην εκταμίευση αναδρομικά η εγκύκλιος τυποποίησης βάση του ν. 3840/2010 η οποία όμως απροκάλυπτα εξαφάνιζε ή ευτέλιζε σημαντικές κατηγορίες κόστους καίριων και παρελκόμενων έργων των επενδύσεων αυτών. Καταλήγοντας ο ΣΠΕΦ ζητά την ορθή επαναξιολόγηση των περιπτώσεων αυτών στα πλαίσια των αιτήσεων θεραπείας που έχουν κατατεθεί από τους θιγόμενους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...