Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

N.Nικολόπουλος: "Δεν τίθεται θέμα μείωσης τιμών στα φωτοβολταϊκά και στα Αιολικά πάρκα"

Δημοτικά Διαμερίσματα της Αχαΐας μπορούν να γίνουν «πράσινες αγροτικές περιοχές» Η δυνατότητα να ενταχθούν οι πυρόπληκτοι Δήμοι της Αχαΐας στο πρόγραμμα δημιουργίας πρότυπων περιοχών με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κατανάλωση ενέργειας επισημαίνεται σε απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αχαιού βουλευτή, το ΚΑΠΕ ενημερώνει πως η ένταξη Δήμων ή Δημοτικών Διαμερισμάτων στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές Περιοχές» θα γίνει μετά από υποβολή σχετικού φακέλου στα πλαίσια ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι Δήμοι της Αχαίας μπορούν να υποβάλλουν φάκελο, ενώ οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, είναι υπό διαμόρφωση και θα οριστικοποιηθούν μετά από ανοιχτή διαβούλευση.

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ»

Εξάλλου, την απάντηση ότι δεν υφίσταται θέμα μείωσης των τιμών των υφιστάμενων συμβάσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου σε άλλη ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Επίσης, στην ίδια απάντηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει πως το υπουργείο δρομολογεί νέες διαδικασίες για την διευκόλυνση της εγκατάστασης και αδειοδότησης παρόμοιων επενδύσεων. «Η συντόμευση των διαδικασιών και η απλοποίηση και αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης έργων ΑΠΕ, καθώς και οι ελκυστικές τιμές πώλησης της ενέργειας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες δημιουργίας ελκυστικού επενδυτικού κλίματος τόσο για εγχώριες όσο και για διεθνείς επενδύσεις», επισημαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...