Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Γιατί χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν νεκρά στη λίμνη Λάδωνα;

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού «έπνιξε» τα ψάρια της λίμνης, έδειξαν οι έλεγχοι 


Πεντακάθαρα είναι τα νερά της λίμνης Λάδωνα, σύμφωνα με τους ελέγχους που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους, αλλά και το τμήμα Ιχθυοπαθολογίας & Παρασιτολογίας του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, που πραγματοποίησαν ελέγχους, τόσο σε νεκρά ψάρια της λίμνης, όσο και σε δείγμα νερού που λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στις πλαστικές σακούλες μέχρι το 2020

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη μείωση των αποβλήτων - Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο - Η πλήρης εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ θα εξοικονομήσει 72 δισ. ευρώ ετησίως


Τα πιο επικίνδυνα πλαστικά υλικά και ορισμένες πλαστικές σακούλες θα πρέπει να απαγορευτούν έως το 2020, ως μέρος μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον - αυτό υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που ενέκριναν την Τρίτη. Τα μέλη του ΕΚ τονίζουν επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να ορίσει δεσμευτικούς στόχους ως προς την ανακύκλωση των πλαστικών αποβλήτων.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

«Δικαιώθηκε ο αγώνας 20 χρόνων για να σωθεί ο Αχελώος», λένε περιβαλλοντικές οργανώσεις

«Ιστορική» χαρακτηρίζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία «πάγωσε» η εκτροπή του Αχελώου.


Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, γίνεται λόγος για «δικαίωση ενός αγώνα 20 και πλέον ετών για να σωθεί ο ποταμός από ένα παράλογο και κακοσχεδιασμένο έργο» και η χώρα από τη «σπατάλη άγνωστων μέχρι σήμερα δισεκατομμυρίων ευρώ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...