Εκτός λειτουργίας παραμένει το νέο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Δράμας παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της Πολιτείας, αποκαλύπτει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Δράμας, ενώ έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο περιβάλλον λόγω του υψηλού όγκου μη ανακυκλούμενων υλικών, και ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αρχίσει η λειτουργία του ΚΔΑΥ.

Ολόκληρη η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
"Ήδη από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου του 2013 έχουν παρουσιαστεί σε δημόσια εκδήλωση οι εγκαταστάσεις του νέου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Δράμα από το δήμαρχο Δράμας και πρόεδρο της Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) Κυριάκο Χαρακίδη, παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και του αντιπερειφερειάρχη της ΠΕ Δράμας Γιάννη Ξανθόπολου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε προς τους εκπροσώπους του τύπου έχει δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη δομή ανακύκλωσης. Επιπλέον, σύμφωνα με την Περιφέρεια έχει προηγηθεί αναλυτικός σχεδιασμός που θα διευκολύνει την υλοποίηση του σχεδίου ανακύκλωσης. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών με έδρα την Δράμα είναι και το πρώτο που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ωστόσο παρά τις δημόσιες διακηρύξεις και την εκτενή παρουσίαση των σκοπών που θα εξυπηρετήσει το νεόδμητο κέντρο ανακύκλωσης, μέχρι στιγμής, λίγα έχουν γίνει στο επίπεδο της υλοποίησης ενώ άγνωστη παραμένει η πραγματική ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του.
Επειδή, λοιπόν η διαχείριση των απορριμμάτων επηρεάζει άμεση την ποιότητα της ζωής των πολιτών,
Επειδή, παρά τις αντίθετες διακηρύξεις παραμένει το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χώρων απόθεσης απορριμμάτων,
Επειδή, ο όγκος των μη ανακυκλούμενων υλικών παραμένει σε υψηλά επίπεδα προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την έναρξη της επίσημης πιλοτικής λειτουργίας του ΚΔΑΥ;
-Πότε περίπου υπολογίζεται υπεύθυνα ότι το ΚΔΑΥ μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί;"